G
MĀRTIŅŠ SIRMAIS
PASAULES GARŠAS
KARAMELĒ CEPTI
RUDENS ABOLI
SASTĀVDAĻAS 60 min, 2 pers.
2 āboli;
150 g melases cukura;
30 g ūdens;
CEPTA PILE AR PILES AKNU PASTĒTI 12 h, 1 pers.
SASTĀVDAĻAS
1 piles krūtina;
3 dateles;
100 g melnās
pupiņas;
200 g piles aknu;
1 sīpols;
60 g sviesta;
75 g saldā krējuma;
1 vaniļas pāksts.
Receptes Mārtiņdienai
PAGATAVOŠANA
Cukuru ieber mazā katliņā
pievieno ūdeni. Vāri,
līdz veidojas sīrups un cukurs ir pilnībā izšķīdis.
Turpini karsēt, līdz veidojas brūnais sīrups. Pievieno
sviestu, to iemaisot. Turpini karsēt un pievieno
saldo krējumu. Mazliet atdzesē un pievieno vaniļas
pupiņas. Ābolus griez plānās šķēlītēs bez serdēm,
izkārto cepamtraukā un pārlej karameles mērci. Cep
cepeškrāsni 160 °C/25 min. Pasniedz karstu.
www.rimi.lv/receptes
1 mazs burkāns;
7 baltie graudu
pipari;
50 g konjaka;
40 g sviesta;
sāls pēc garšas.
PAGATAVOŠANA
Dateles 12 stundas noturi konjakā, izņem
kauliņus. "Dateļu konjaku" izmanto
pastētes gatavošanā vēlāk.
Sagriez piles aknas un apcep. Cepot
pievieno sipolu, burkānu un piparus.
Atdzesē un sablendē aknas ar sviestuun
datelēm, pievienojot konjaku un sāli.
Piles krūtiņu nosusini, pārkaisi ar sāli un
pipariem. Liec cepties pannā 3 minūtes
no katras puses, vispirms ar ādu uz leju
uz mērenas uguns. Cepšanu pabeidz
iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī
180 °C/10-15 min.
Melnās pupiņas novāri dārzeņu buljonā.
Taukus no piles krūtiņas cepšanas iecilā
pupiņās.
Visas iepriekš sagatavotās sastāvdaļas
pasniedz Mārtindienā, piedzerot vinu un
atceroties mani.
Rudens 2021/ VĪNU KATALOGS 25