PUPINU HUMOSS
AR PIEDEVĀM
SASTĀVDAĻAS 20 min, 5 pers.
Humosam:
480 g konservētu balto
pupiņu;
60-100 ml konservēto
pupiņu šķidruma;
2 ēd.k. tahini;
1 neliela bio citrona miza,
smalki sarīvēta;
2 ēd.k. citrona sulas;
2 nelielas ķiploka daiviņas;
3 ēd.k. extra virgin
olivellas;
Jūras sāls pēc garšas;
Svaigi malti pipari pēc
garšas;
Pasniegšanai:
8 artišoki eļļā;
20 Kalamata olivas;
30 g grauzdētu ciedru
riekstu;
Sauja bazilika;
Saujiņa piparmētru;
20 ml extra virgin olivellas.
PAGATAVOŠANA
Visas humosa sastāvdaļas liec blenderi un sablendē,
iegūstot krēmīgu masu. No sākuma gan pielej tikai pusi
šķidruma un tad, ja nepieciešams, pārējo. Liec lēzenā traukā
izsmērējot pa pamatni, un virsū kārto artišokus, olivas,
riekstus, zaļumus. Apslaki ar eļļu.
Vairāk recepšu meklē www.rimi.lv/receptes
NJOKI AR
GARNELEM UN
IKRIEM
SASTĀVDAĻAS 40 min, 4 pers.
1/2 smalki sarīvētas bio
citrona mizas;
4 tējk. sarkano ikru / Love
Eco;
Jūras sāls pēc garšas;
Svaigi malti melnie pipari
pēc garšas.
120 g sviesta;
1 rozmarīna zariņš,
sakapātas lapiņas;
3 ķiploka daiviņas ļoti
plānās šķēlēs;
500 g njoku;
20 jēlas, notīrītas
tiġergarneles;
PAGATAVOŠANA
Katliņā liec sviestu un kausē 15-20 minūtes, līdz sviests
karamelizējas (pamatne kļūst brūna un sviests smaržo pēc
karameles). Nokās.
Lej 4 ēdamkarotes karamelizētā sviesta pannā, pievieno
ķiploku, rozmarīnu un garneles. Cep no abām pusēm uz
vidēji lielas liesmas, līdz garneles gatavas (apmēram 4
minūtes).
Vienlaikus katlā uzvāri ūdeni ar sāli. Ber katlā njokus tajā
pašā brīdī, kad liec pannā garneles. Vāri dažas minūtes, līdz
gatavi, un nokās, iemaisi gatavajās garnelēs. Liec četros
porciju traukos, pārlej ar sviestu, uzliec pa lielai tējkarotei
ikru, uzrīvē citronu un uzber piparus. Pasniedz uzreiz.