Rimi buklets - VAIRS NAV SPĒKĀ - lpp. 2 *

thumbnail - Rimi buklets - Akcijas preces - maizīte, bietes, gurķis, mango, plūmes, vinogas, desa, Gruyère, siers cepšanai, siers grana padano, olas, cepumi, šokolāde, eļļa, kafija, Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, vīns, sarkanvīns, sega, galda. 2. lapa.
2 / 61

* Ir spēkā sekojošos Rimi veikalos

Parādīt vairāk

Preces šajā bukletā

 
KAD BEZRŪPĪGU PRIEKU NOMAINA IZSMALCINĀTAS BAUDAS SIGNE MEIRĀNE IZSMALCINĀTĀS GARŠAS Ir agrs rīts, apmēram 7.00 no rīta. Ārā spīd saule, kas ir retums pēc lietainas nedēļas. Pūš spēcīgs vējš un caur atvērto logu mājā ienes rudeni. Karsto vasaras svelmi, kad siltumnīcas durvis pat pa nakti varēja nevērt ciet, nomainījušas dzestras rudens vēsmas. Vasara ir bijusi izcila, tomēr arī rudens sola daudz. Tas dāvās tik iemīļotos gardumus – ķirbjus, bietes, ķiplokus, kartupeļus, ābolus, bumbierus un plūmes, kam lēnām pievienosies cigoriņi, mangolds, dažādie keili, cima di rapa, mango, vīnogas, apelsīnu un citu citrusu raža. Simbolizējot vasaras beigas, tumšāku laiku un vairāk darba, rudens tomēr nav tikai tas sliktais, kas pielavās nemanot. Tas ir laiks, kad mainās mūsu ēšanas paradumi un dzīves ritms. Rudenim piestāv jēra kājas cepeša, ilgi sautētas vistas, krēmīga siera un treknu maskarpones desertu (lasīt – tiramisu) smarža. Vieglo baltvīnu nomaina krēmīgāks, un arvien biežāk baltvīna vietā glāzē ielīst sarkanvīns, vieglajam Pinot Noir pamazām dodot vietu tumīgajam Merlot un tanīniem bagātajam Cabernet Sauvignon. Ja no malas paskatās uz dzīvi, grūti pateikt, kurā brīdī organisms dabiski pārslēdzas no vasaras režīma uz rudeni. Bet tas notiek. Viens gadalaiks nomaina otru, un arī mēs maināmies tam līdzi. Skriešanu ārā kādam nomaina skriešana pa skrejceliņu. Ilgās pastaigas kļūst īsākas. Kafijas pauzes ar draugiem terasē kļūst par retumu, pieejamas tikai tad, kad lietus paiet garām un mugurā ir siltas drēbes. Kādam ledus kafiju, kas bijusi labākais draugs +30 grādos, jau nomainījusi melna kafija vai kapučīno, kas silda ķermeni un dāvā īpašu mirkli, kad apstāties un pabūt šajā vietā un laikā. Man patīk rudens par spīti tam, ka sāk pietrūkt gaismas un siltuma. Jā, vairs nevar skriet plikām kājām pa pagalmu, bet var iekurināt kamīnu, uzvārīt tēju un ieritināties zem segas. Man patīk, ka brokastu maizītes ar tomātiem, gurķiem vai krēmsieru nomaina rupjmaize ar sviestu un riekstaino Ementāles vai Gruyere sieru, bet vieglu brokastu vietā smaržo auzu pārslu putra ar apelsīnu džemu un ceptas olas ar bekonu vai karotīti sarkano ikru. 2 Nr. 4 / 2021 Uzkodu platē sevi piesaka marinēts gurķis, saulē kaltēts tomāts eļļā, vītināta spāņu vai itāļu desa un krēmīgs kamambērs vai pikants Grana Padano. Maltītes no dārza terases pārceļas iekšā pie lielā galda, kur gaisu pilda visu dienu vīnā sautēta cāļa smarža. Tā vietā, lai uz grila ātri apceptu steiku, krāsns darbojas vairāku stundu režīmā, no gaļas gabala ar kaulu uzburot perfekti maigu sautējumu. Dienas neviļus kļūst lēnākas, jo vairs nav jāskrien uz peldi pludmalē. Var palikt mājās un nodoties lasīšanai, kafijas baudīšanai un cepšanai. Svaigi ceptas maizes aromāts pārņem māju, liekot cerēt, ka, tiklīdz tā būs gatava, varēs ķerties pie ēšanas, un kūkas uz galda parādās arvien biežāk. Starp citu, tieši kūkas un citi saldumi ir tie, kas visvairāk nodod rudens ierašanos. Vieglie ogu deserti pazūd kā nebijuši, un virtuve sāk smaržot pēc ceptiem āboliem ar kanēli, pēc sviesta, cukura, miltiem, vaniļas, tonkas pupiņām, ingvera un medus. Netīšām uz galda, ievilkusies un sulīga, parādās medus kūka, kas it kā tiek cepta tikai Ziemassvētkos. Saldējumu nomaina 70% šokolāde, un gaisīgo bezē vietā stājas sviestainie franču cepumi, kuros nekas nav pažēlots. Daudz biežāk nekā vasarā tiek nospiesta tējkannas vārīšanās poga, lai pagatavotu labu mao feng, senčas vai zālīšu tēju. Rudens ir maģisks. Šķiet, ka viss beidzas, bet patiesībā daudz kas tikai sākas. Sākas jauns laiks, kuru it kā negaidām, bet kuru, kad tas pienācis, ir tik patīkami baudīt ar garšīgu ēdienu, labu kafiju un izcilu vīnu lieliskā kompānijā!

Citi bukleti Rimi

Jaunākie bukleti