Gani
NORMUNDS BARANOVSKIS
MĀJAS GARŠAS
VEĢETĀRĀ
LAZANJA
2 h 10 min 6 pers.
SASTĀVDAĻAS
9 lazanjas plāksnes
2 cukini
1 baklažāns
3 sarkanās paprikas
olivella apcepšanai
2 ēd. k. bazilika pesto
2 ēd. k. balzamiko etika
400 ml tomātu mērces
Selection by Rimi
300 g rivēta Mocarella siera
100 g rivēta Grana
Padano siera
Bešamela mērcei:
2 ēd.k. sviesta
1 ēd.k. olivellas
1½ ēd.k. kviešu miltu
šķipsniņa sāls
1 tējk. maltu Itāļu garšvielu
400 ml silta piena
PAGATAVOŠANA
Sakarsē cepeškrāsni līdz 220 grādiem.
Pārgriez paprikas uz pusēm un
apslacini ar oliveļļu. Liec traukā un cep
25 minūtes. Apklāj paprikas ar foliju un
ļauj atdzist. Notīri paprikām mizu un
izņem sēklas.
Paralēli pagatavo Bešamela mērci.
Katlā izkausē sviestu ar eļļu, pievieno
sāli, garšvielas un miltus. Maisot
plaucē miltus 1 minūti, pielej siltu
pienu un savāri biezā mērcē. Sagriez
baklažānu un cukini šķēlītēs un apcep
papriku
no
www.rimi.lv/receptes
Apceptos darzeņus un balzamiko
blodā, pievieno pesto un
etiki jemarina
Kārto lazanju. Pirmo
lej nedaudz Bešamela mērces, tad
liec lazanjas plāksnes, tomātu mērci,
marinētos dārzeņus, Bešamela
mērci un sieru. Kārto vairākas kārtas.
Virskārtā liec Bešamela mērci, cukini
un sieru. Apklāj ar foliju vai vāku un
cep 170 grādos 1 h. Noņem vāku un cep
vēl 15 minūtes 190 grādos, lai lazanjas
virskārta kļūst kraukšķīga.
othe
Receptes