Svētku galds
ZIEMASSVĒTKU PAVLOVAS EGLE
SASTĀVDAĻAS
120 min, 12 pers.
Pamatnei:
6 olu baltumi;
2 tējk. kukurūzas cietes;
1/2 citrona sulas;
350 g pūdercukura;
šķipsniņa sāls;
1 tējk. baltvīna etiķa;
Krēmam:
900 ml saldā krējuma;
300 g Maskarpone siera;
200 ml ogu mērces;
700 g dažādas ogas dekoram;
50 g sasmalcinātas pistācijas dekoram.
PAGATAVOŠANA
Uzkarsē krāsni 180 grādos. Tīrā, sausā bļodā liec olu
baltumus, šķipsniņu sāls, sāc putot līdz vieglām putām,
pakāpeniski pievieno pūdercukuru, puto, kamēr rodas
stingras putas, tad pievieno kukurūzas cieti un beigās etiķi.
Kārto saputoto olu baltumu pa dažāda izmēra riņķiem
uz pannām, izlīdzini, pirms cepšanas riņķus noņem. Cep
aptuveni 5 min., tad temperatūru samazini uz 130 grādiem
un cep aptuveni stundu un 30 min., kamēr ārpuse paliek
kraukšķīga. Ļauj pilnībā atdzist.
Puto saldo krējumu ar Maskarpone sieru līdz stingrām
putām. Uz lielākā bezē riņķa liec putukrējumu, pārslaki ar
mērci, kārto ogas un liec nākamo bezē kārtu, kamēr esi
izveidojis egli. Rotā ar pistācijām, ogām un kādu piparkūku.
Šai skaistajai, gardajai Ziemassvētku eglei es iesaku kā dzēriena pavadoni izvēlēties saldenu, visaugstākās kvalitātes franču
Demi Sec šampanieti. Tā putas pasvītros deserta gaisīgumu, bet garšas struktūra saskanēs ar ēdiena sastāvdaļām.
Mārcis Mitrevics, Rimi vīnzinis
23 VĪNU KATALOGS / Ziema 2022