Mazās ābolu štrūdeles ar vaniļas mērci
6 PERSONĀM
Kopējais laiks
30 min
Sastāvdaļas
ŠTRŪDELĒM
• 500 g bezrauga kārtainās
mīklas plāksnes
• 4 vidēja izmēra āboli
• 40 g agaves sīrupa vai
saldinātāja pēc izvēles
• 1/2 tējkarotes malta kanēļa
• 1 ola
Viegli
Pagatavošana
1. Pirms lietošanas rauga mīklu atlaidina istabas temperatūrā 30–45 minūtes.
2. Kamēr mīkla atlaidinās, gatavo vaniļas mērci, jo tai jāatdziest.
3. Pienu uzvāra kopā ar tajā iemērktu gareniski uz pusēm pārgrieztu vaniļas
pāksti un no tās izkasītu mīkstumu. Ļauj nedaudz ievilkties.
Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru.
Vaniļas pāksti izņem no piena, iemaisa sakultos olu dzeltenumus.
Katliņu liek uz nelielas uguns un maisot karsē, līdz mērce nedaudz sabiezējusi.
Nedrīkst pieļaut mērces uzvārīšanos, jo tad tā kļūs graudaina.
Kad mērce sabiezējusi, noņem no uguns un ļauj mērcei
atdzist, ik palaikam to apmaisot.
9. Gatavo štrūdeles. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 °C temperatūrai.
10. Ābolus nomazgā, nomizo, sagriež gabaliņos un ieber bļodā.
Tiem pievieno saldinātāju, kanēli un samaisa.
11. Cepampapīru liek uz cepampannas un izkārto 4 plāksnītes, iegriež
tās eglīšu formā, lai pēc piepildīšanas var aizlocīt.
12. Plāksnēm pa vidu liek ābolus, mīklu aizloka ciet, gluži kā pinot bizi.
13. Mazā trauciņā sakuļ olu un ar silikona vai parasto virtuves otu ar sakulto
olu apziež pīnītes. Cep krāsnī 20–25 minūtes, kamēr tās kļuvušas zeltaini
brūnas. Pasniedz ar vaniļas mērci.
4.
5.
6.
7.
8.
maxima.lv/koest
Preču piedāvājums dažādos MAXIMA veikalos var atšķirties.
VANIĻAS MĒRCEI
• 500 g pilnpiena
• 1 vaniļas pāksts
• 5 olu dzeltenumi
• 50 g cukura
Sarežģītības pakāpe
VIDEORECEPTE
MAXIMA.LV/KOEST
1 59
€
Kārtainā mīkla bez
rauga FAVORIT
500 g, 3,18 €/kg
4 89
1 27
Vaniļas pāksts
kapsulā
BOURBON,
13-15 cm
Sasmalcināts
kanēlis SANTA
MARIA
€
€
40 g, 31,75 €/kg