NO MILTIEM
GATAVOTS BRĪNUMS
Iepazīsti pastas vēsturi un daudzveidību! Kaut sākotnēji pasta saistās tieši ar Itāliju, tomēr šī ēdiena
pirmsākumi meklējami 13. gs. Ķīnā. Nav konkrēti saskaitāms, cik pastas veidu ir zināms pasaulē, tomēr
aptuvenais skaits ir 300, bet nosaukumu tai ir 10 reižu vairāk. Atkarībā no pastas formas un izmēriem
attiecīgi mainās arī tās nosaukums. Kaut pasta tiek iedalīta daudzos un dažādos veidos, tomēr galvenās
pamatkategorijas ir garie un vidēji garie makaroni, īsie makaroni, izstiepta veida makaroni, makaroni
zupām, makaroni ar pildījumu un “gnocchi” jeb klimpiņas.
1
2
3
5
4
6
7
IEPAZĪSTI PASTU
1. Macaroni
2. Tagliatelle
3. Filini
4. Acini di pepe
5. Casarecce
6. Gnocchi
7. Lasagna
8. Penne
9. Pilngraudu spaghetti
10. Rigatoni
11. Farfalle
12. Pappardelle
13. Pilngraudu fusilli
8
9
PILNGRAUDU
11
12
- 18 -
13
maxima.lv/koest
10