IEPAZĪSTI TUVĀK
Izgrezno šķīvi ar
īstu steiku!
Ja gribi iegūt maksimāli labu un profesionālu rezultātu,
cepot steiku, nepieciešams izmantot virtuves
termometru. Pirms likt steiku uz pannas, svarīgi to
nosusināt, lai tiktu vaļā no liekā mitruma. Steiku liek uz
kārtīgi uzkarsētas pannas. Neaizmirsti uzņemt laiku –
lai tas ir izcepies vienādi no abām pusēm.
LABI IZCEPTS STEIKS
“Well done” jeb labi izcepts steiks
tiek gatavots 6 minūtes no katras
puses. Steika šķērsgriezums ir ieguvis
vienmērīgu krāsu. Cepot steiku ilgāk,
tas kļūs cietākas struktūras, tādēļ esiet
piesardzīgi – nepārcepiet!
VIDĒJI CEPTS STEIKS
No katras puses apcepts 4 minūtes, steiks
kļūst par vidēji ceptu. Iekšā tam ir jau
pavisam neliela rozā krāsas gaļas daļa,
taču tas joprojām izskatās gana sulīgs!
VIDĒJI JĒLS STEIKS
Vidēji jēli izcepts steiks tiek cepts
3 minūtes no katras puses, līdzko tas tiks
cepts nedaudz ilgāk – tas kļūs par
vidēji ceptu steiku.
JĒLS STEIKS
Lai iegūtu jēlu jeb rozā steiku, gaļu
cep 2 minūtes no katras puses. Steika
iekšpuse būs rozā, taču ārējā garoziņa –
kraukšķīga un kārtīgi apcepusies.
- 22 -
maxima.lv/koest
Jebkurš no šiem
steiku veidiem ir
patiesi gards. Izmēģini
tos visus!