BALTAIS GALDAUTS
Biezpiena kūka ar kivi
1 KŪKA
Kopējais laiks
Sarežģītības pakāpe
45 min
Sastāvdaļas
BIEZPIENA KRĒMAM
• 400 g biezpiena
• 200 g mascarpone siera
• 100 g pūdercukura
• 4 želatīna plāksnes
• 50 g laima (miziņa)
PAMATNEI
• 250 g smilšu cepumu
• 120 g sviesta
maxima.lv/koest
KIVI BIEZENIM
• 200 g kivi
• 30 g vaniļas cukura
• 4 želatīna plāksnes
• 50 g laima (miziņa
un sula)
VANIĻAS KRĒMAM
• 300 g saldā krējuma
• 1 vaniļas pāksts
• 50 g pūdercukura
Vidēji
Pagatavošana
1. Cepumus sablendē smalkās drumstalās. Katliņā izkausē
2.
3.
4.
5.
sviestu un pievieno cepumu masai. Samaisa un liek kūkas
formā. Piespiež un liek ledusskapī atdzist.
Biezpienu sablendē vienmērīgā masā. Pievieno mascarpone sieru,
pūdercukuru un laima mizu. Aukstā ūdenī uzbriedina želatīna plāksnes.
Katliņā ar ēdamkaroti ūdens izšķīdina želatīna plāksnes un pievieno
biezpiena masai. Kārtīgi samaisa un liek virs cepumu kārtas.
Pagatavo kivi biezeni. Blenderī liek nomizotus kivi, vaniļas
cukuru un laima sulu. Sablendē vienmērīgā masā.
Aukstā ūdenī uzbriedina želatīna plāksnes. Katliņā ar
ēdamkaroti ūdens izšķīdina želatīna plāksnes un
pievieno kivi biezenim. Kārtīgi samaisa un liek virs
biezpiena masas. Atstāj ledusskapī uz nakti.
Saldo krējumu kopā ar pūdercukuru un sēklām
no vanniļas pāksts uzputo vieglās putās.
Liek virs kivi kārtas un pasniedz.