BALTAIS GALDAUTS
Sklandrauši
6 PERSONĀM
Sastāvdaļas
MĪKLAI
.
• 100 g sviesta
1 ola
100 g ūdens
.
.
• 2 g sāls
• 5 g cukura
.
BURKĀNU PILDĪJUMAM
250 g burkānu
250 g rudzu miltu
• 1 gb olu
.
• 20 g kviešu miltu
.
.
Kopējais laiks
120 min
GLAZŪRAI
• 100 g skābā krējuma
50 g cukura
5 g kanēļa
2 g koriandra sēklu vai
ķimeņu dekorēšanai
.
60 g medus
60 g skābā krējuma
Sarežģītības pakāpe
Vidēji
• 100 g kartupeļu vai
selerijas saknes
Pagatavošana
1. Izkausē sviestu un pievieno pārējām mīklas sastāvdaļām.
Samīca un liek ledusskapī uz 1 stundu.
2. Burkānus nomizo, novāra mīkstus, nokāš un atdzesē.
3. Burkānus saspiež, pievieno atlikušās pildījuma sastāvdaļas, iemaisa.
4. Mīklu sagriež 3 cm biezos gabalos. Ar miltainām rokām izveido
groziņus tā, lai malas būtu ielocītas uz iekšpusi.
5. Groziņus pilda ar burkānu masu. Cep 200 °C sakarsētā cepeškrāsnī
20 līdz 30 minūtes, līdz burkāni paliek zeltaini.
6. Pagatavo glazūru. Katliņā liek visas sastāvdaļas un uzsilda līdz vienmērīgai masai.
7. Sklandraušus izņem no krāsns, aplej ar glazūru, nodekorē ar ķimenēm vai
koriandra sēklām un liek cepeškrāsnī uz 10 minūtēm.
SKLANDU RAUŠU PILDĪJUMA ALTERNATĪVAS -
KARTUPEĻU VAI SELERIJAS SAKNES PILDĪJUMS
• 40 g piena
• 10 g sviesta
1. Nomizotus kartupeļus vai seleriju novāra
sālsūdenī un pēc tam atdzesē.
2. Ar smalko kartupeļu piestu saspiež kartupeļus. Ja
izmanto selerijas sakni, tad to sarīvē. Dārzeņiem
pievieno atlikušās pildījuma sastāvdaļas,
samaisa un pilda mīklas groziņos.
16-
maxima.lv/koest