BALTAIS GALDAUTS
Gulbešņiki
2 PERSONĀM
Kopējais laiks
90 min
Sarežģītības pakāpe
Vidēji
Sastāvdaļas
400 g kartupeļu
100 g maltās gaļas
30 g burkānu
5 g diļļu
1 ola
•
•
•
•
•
70 g sīpolu
30 g miltu
40 g salātu maisījuma
10 g gurķu
20 g eļļas cepšanai
•
•
•
•
5 g sāls
2 g piparu
15 g sviesta
30 g skābā krējuma
Pagatavošana
1. Kartupeļus nomizo un vāra, līdz mīksti. Nokāš un atdzesē.
2. Sīpolus un burkānus nomizo un smalki sagriež.
3. Sakarsētā pannā ar eļļu apcep sīpolus, līdz tie kļūst
caurspīdīgi. Pievieno malto gaļu un apcep brūnu.
Pievieno burkānus un apcep. Pievieno sāli, piparus,
smalki sagrieztas dilles. Noņem no uguns un atdzesē.
4. Ar smalko kartupeļu piestu saspiež atdzesētos
kartupeļus. Pievieno olu, miltus un samaisa.
5. Ar miltainām rokām no masas izveido
gareniskas laiviņas, kurās liek gaļas pildījumu.
6. Apcep uz sakarsētas pannas ar sviestu.
Pasniedz ar skābo krējumu.
- 14 -
maxima.lv/koest
•
•
•
•
•