INDIJAS GARŠAS
Lēcu dāls
Naan maize
4 MAIZĪTĒM
Kopējais laiks
4 PERSONĀM
Viegli
Sastāvdaļas
Vidēji
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
Sastāvdaļas
•
•
•
•
•
•
•
•
Sarežģītības pakāpe
40 min
Sarežģītības pakāpe
1 h 30 min
Kopējais laiks
200 g miltu
60 g bezpiedevu jogurta
1 ēdamkarote olīveļļas
60 g silta ūdens
1 tējkarote sausā rauga
1 tējkarote medus
1/4 tējkarotes sāls
eļļa cepšanai
Pagatavošana
1. Visas sastāvdaļas, izņemot eļļu cepšanai,
120 g paprikas
120 g tomātu
120 g burkānu
200 g dzelteno lēcu
30 g ķiploku
1 tējkarote kurkumas
1 tējkarote koriandra
800 g kokosriekstu piena
2 tējkarotes sāls
1 čili pipars
4 ēdamkarotes kokosriekstu eļļas
Pagatavošana
1. Pannā izkausē kokosriekstu eļļu, pievieno
sajauc bļodā, līdz veidojas mīkla.
2. Mīklu mīca 5 minūtes, līdz tā kļūst vijīga.
Bļodu pārsedz ar tīru, mitru dvieli, un mīklai
ļauj uzrūgt siltā vietā vismaz 1 stundu.
3. Mīklu sadala četrās daļās. Katru daļu saveļ
bumbiņā un izrullē uz ieeļļotas virsmas, līdz
izveidojas plāna pannas izmēra pankūka.
4. Uz vidēji augstas liesmas uzkarsē ieeļļotu
pannu, un cep katru maizīti no abām pusēm,
līdz tā kļūst zeltaini brūna. Pasniedz siltas.
sagrieztus burkānus un papriku, apcep 2 minūtes.
2. Pievieno sīki sakapātus ķiplokus
un čili, cep vēl 1 minūti.
3. Pievieno sagrieztus tomātus un
lēcas, maisot apcep 1 minūti.
4. Pievieno visas garšvielas, izmaisa un
pielej kokosriekstu pienu.
5. Sautē uz lēnas uguns 20 minūtes, ik pa brīdim
apmaisot. Kad dārzeņi un lēcas ir mīksti, pasniedz.
Vista sviesta mērcē
Kopējais laiks
60 min
Sarežģītības pakāpe
Vidēji
Sastāvdaļas
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
800 g atkaulotu vistas šķiņķīšu
400 g bezpiedevu jogurta
2 ēdamkarotes sarkanās karija pastas
60 g ķiploku
60 g ingvera
4 tējkarotes kurkumas
4 tējkarotes paprikas pulvera
4 tējkarotes koriandra
3 tējkarotes sāls
2 tējkarotes maltu melno piparu
800 g kokosriekstu piena
2 tējkarotes medus
200 g sīpolu
400 g tomātu savā sulā
200 g sviesta
20 g kinzas pasniegšanai
Pagatavošana
1. Bļodā sajauc bezpiedevu jogurtu, karija pastu, sarīvētus
ķiplokus, ingveru un pieber pusi visu sauso garšvielu.
2. Liek iekšā sagrieztus vistas šķiņķīšus un
marinē vismaz 30 minūtes.
3. Pannā izkausē trešdaļu sviesta un liek cepties
vistu 5–7 minūtes, līdz tā ir zeltaini brūna.
4. Vistu izņem no pannas, un pannā ar pusi no
5.
6.
7.
8.
palikušā sviesta ieber sakapātus sīpolus, cep
aptuveni 3 minūtes, līdz tie ir zeltaini.
Pievieno atlikušās garšvielas, kā arī medu,
maisot apcep 1 minūti.
Pievieno konservētus tomātus un atlikušo sviestu,
maisot pasutina 2 minūtes. Liek klāt apcepto
vistu, pievieno kokosriekstu pienu.
Uzliek vāku un sautē 15–20 minūtes.
Pasniedz ar rīsiem, naan maizi un
svaigu sakapātu kinzu.
- 24 -
maxima.lv/koest
4 PERSONĀM