RAIMONDS ZOMMERS
IESAKA!
SĀC JANVĀRI AR BAGĀTĪGU AUGU
VALSTS MALTĪTES IDEJU
Ir sācies jauns gads, tiek rakstīti
2022. gada mērķi un apņemšanās.
Viena no lietām, ko lielākā daļa
cilvēku apņemas jaunajā gadā,
ir mainīt ēšanas paradumus.
Šefpavārs un MAXIMA vēstnesis
Raimonds Zommers aicina sākt
jauno gadu ar jaunām garšām,
pagatavojot bagātīgu augu valsts
maltīti – vegānisko biešu kotleti ar
avokado, karija pastā marinētiem
baklažāniem un tomātiem.
VIDEO RECEPTE
MAXIMA.LV/KOEST
Vegāniskā biešu kotlete ar
avokado un baklažāniem
Kopējais laiks
30 min
Sastāvdaļas
• 400 g V-Ego vegānisko
kotlešu ar bietēm
• 65 g karija pastas
Patak’s Tikka Masala
• 2 baklažāni
• 4 avokado
• 250 g ķiršu tomātu
• buntīte pētersīļu
• olīveļļa
• olīveļļa ar trifelēm
• citrons
• sāls
• pipari
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Pagatavošana
1. Baklažānus sagriež daivās, liek traukā, apber ar sāli un pipariem,
pievieno karija pastu un olīveļļu. Visu kārtīgi apmaisa.
2. Uz pannas olīveļļā apcep baklažānu daivas no abām pusēm, līdz
tās ir apbrūnējušās. Kad gatavas, nosusina uz papīra dvieļa.
3. Pagatavo salātus. Nelielos kubiņos sagriež nomizotu avokado, sagriež
uz pusēm ķiršu tomātus, liek tos traukā, pievieno svaigi spiestu citronu
sulu, olīveļļu, sagrieztus pētersīļus, sāli un piparus. Visu kārtīgi apmaisa.
4. Sakarsētā pannā liek biešu kotletes, cep no katras puses 2–4 minūtes.
Kad viena puse ir izcepusies, apgriež un, kamēr cepas otra puse, uz
apceptās puses uzliek salātus.
5. Uz šķīvja servē baklažānu šķēlītes, salātus un biešu
kotletes, garšai pievieno olīveļļu ar trifelēm.
- 14 -
maxima.lv/koest
4 PERSONĀM
“Janvārī daudzi cilvēki apņemas
uzturā iekļaut vairāk augu valsts
produktu un samazināt dzīvnieku valsts
izcelsmes produktu lietošanu. Lai sāktu
gadu ar vieglu, bet uzturvielām vērtīgu
maltīti, aicinu pagatavot šo vegānisko
pamatēdienu, kas būs pa spēkam gan
kulinārijas entuziastiem, gan tiem, kas ir
sava kulinārā piedzīvojuma sākumā,”
stāsta MAXIMA vēstnesis un šefpavārs
Raimonds Zommers.