Dārzeņu un lēcu zupa
6 PERSONĀM
Sastāvdaļas
150 g sipolu
360 g selerijas kātu
• 400 g burkānu
600 g cukini
700 g tomātu savā sulā
260 g zalo lēcu
2 litri dārzeņu buljona
4 kiploka daiviņas
2 tējkarotes paprikas
pulvera
1 tējkarote timiāna.
1 tējkarote bazilika
1 tējkarote sāls
ko
ëst?
maxima.lv/koest
1/2 tējkarotes piparu
ella cepšanai
Pagatavošana
1. Lēcas noskalo un iemērc. Sīpolus sakapā, selerijas kātus,
burkānus un cukīni sagriež 1 cm lielos gabaliņos.
2. Uz vidēji lielas liesmas sakarsē katlu, ielej ellu. Kad ella
uzkarsusi, liek sīpolus, burkānus, selerijas kātus, sāli un cep
3 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
3. Pievieno tomātus savā sulā, lēcas, saspiestas kiploka daiviņas, baziliku, timiānu,
paprikas pulveri un melnos piparus. Maisa, līdz visas sastāvdaļas ir sajaukušās.
4. Pievieno dārzeņu buljonu. Kad uzmet pirmo burbuli, samazina liesmu un ļauj visam vārīties 15 minutes.
5. Pievieno cukīni un vāra vēl 15 minūtes. Pagaršo zupu un, ja nepieciešams, pievieno vēl garšvielas.
Cena pie preces noradīta ar atlaide Piedāvājums neattiecas uz
SUPERCENAS. SIRSNĪGA IZVELE un ALKO SUPERDILS pretem.
Preču piedavājums atškirīgs MAXIMA veikalos.
Zaļo griķu salāti ar
piparmētrām un
dārzeņiem
4 PERSONĀM
Sastāvdaļas
300 g zalo griku
400 g üdens
440 g ķiršu tomātu
300 g gurku
100 g pētersīļu
VESELĪGĀK
40 g ķirbju sēklu
140 g Extra virgin
olivellas
50 g ābolu etika
šķipsna sāls
Pagatavošana
1. Katliņā uzvāra ūdeni, ko pārlej pāri
griķiem. Atstāj uzbriest.
2. Uz pannas apgrauzdē ķirbju sēklas,
līdz tās ir zeltaini brūnas.
3. Dārzeņus un garšaugus nomazgā un
sagriež mazākos gabalos.
4. Blodā sajauc Extra virgin olīveļļu, etiki
un sāli. Kārtīgi samaisa.
5. Visas sastāvdaļas sajauc kopā un pasniedz.
Mana Izvēle
LABAS
CINAS
%
25