I E PA Z Ī S T I T U VĀ K
Daudzveidīgā pastas pasaule
Itālijas virtuve nav iedomājama bez pastas. Kādēļ gan tai ir tik daudz un
dažādu formu? Izrādās, ka pastas formai ir ne tikai estētiska funkcija, bet
arī gluži praktiska nozīme. Tas, kā pasta ir izliekta, sagriezta vai salocīta,
nosaka tās īpašības gatavojot. Jo raupjāka pastas virsma, jo labāk tā notur
un uzsūc mērci. Ja pastas formai raksturīgi izliekumi, spraugas un dobumi,
tad tā spēs absorbēt un noturēt smagākas un bagātīgākas mērces,
bet pasta ar gludāku formu un bez izliekumiem būs piemērota vieglām
mērcēm, kas gatavotas no olīveļļas vai baltvīna.
BARILLA makaroniem
Penne
Spaghetti
Penne ir vidēja
garuma caurulītes ar
rievotām malām, kas
grieztas pa diagonāli.
Tās nosaukumu
ieguvušas, pateicoties
līdzībai ar tintes
pildspalvu, jo itāļu
valodā penne to arī
nozīmē – ‘pildspalva’.
Penne izcelsies
kopā ar bagātīgām
dārzeņu mērcēm,
siera sacepumos, ragū
vai ar Boloņas mērci.
Kāpēc? Jo šīs pastas
cilindriskā forma ir kā
glabātava, kur uzkrājas
mērce, sniedzot garšas
baudījumu katrā
kumosā.
Spaghetti ir viens
no universālākajiem
pastas veidiem. Tā
forma ir gana rupja, lai
spētu uzsūkt tekstūrā
un garšā spēcīgas
mērces, piemēram,
Boloņas mērci, bet
tā ir gana smalka, lai
lieliski papildinātu arī
kādu vieglu olīveļļas
bāzes mērci.
12
-25%
Fusilli
Farfalle
Fusilli – plāni un savīti
makaroni kā korķviļķis, sader
ar vieglākām mērcēm, kas
var pieķerties to izliekumiem,
piemēram, pesto mērces.
Farfalle tulkojumā nozīmē
‘taureņi’, un tā ir skaista
pasta, kas labi sader ar piena
vai eļļas bāzes mērcēm un ir
lieliska salātos.
Mans Veikals
BASS
LAEN
A
C
%
*Cena pie preces norādīta ar atlaidi. Piedāvājums neattiecas uz
SUPERCENAS, SIRSNĪGA IZVĒLE un ALKO SUPERDĪLS precēm.
Preču piedāvājums atšķirīgs MAXIMA veikalos.